Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Czekoladowe muffiny - łez wyciskacze

Czekoladowe muffiny - łez wyciskacze
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

45 min

Poziom trudności

Łatwe


Do tej potrawy użyjesz:
Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Jak doprowadzić mężczyznę do łez? Sonia ma na to sposób.

Składniki

3/4 kostki masła
2 łyżki kakao
2 tabliczki gorzkiej czekolady
1 tabliczka mlecznej czekolady
3 jajka
3/4 szklanki brązowego cukru
3/4 szklanki mąki pszennej
1 łyżeczka chilli
Szczypta soli
Konfitura z płatków róży

Opis wykonania

Zagotuj wodę w garnku i ułóż na nim miskę. Wody musi być tyle, żeby nie dotykała miski.

Najpierw rozpuść masło, potem dodaj czekoladę i mieszaj aż powstanie jednolita masa. Odstaw do ostygnięcia.

Porada

Idealnie ubite ciasto to gwarancja puszystego wypieku! Czy istnieje sposób na perfekcyjne ubicie białek? Tak! To funkcja Sensor Control Plus w robocie kuchennym MUM marki Bosch.

Bosh Logo
Bosh

W MUMie ubij jajka z cukrem, dodaj kakao, mąkę i szczyptę soli oraz chilli. Miksuj całość na małych obrotach.

Dodaj rozpuszczoną czekoladę z masłem i wymieszaj łyżką. Mleczną czekoladę pokrój w kostkę i połącz z masą.

Muffinkowe foremki/papiloty napełnij do 3/4 wysokości i piecz 25 minut w 180 stopniach – po wyjęciu nałóż na każdą babeczkę łyżeczkę konfitury różanej.

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych