Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

2 porcje

Czas wykonywania

15 min

Poziom trudności

Łatwe

Ocena

5 (Ilość ocen: 1)


Do tej potrawy użyjesz:
Tomek Lach bBdnbCbGc0kTCb
Kremowy budyń o cudownym waniliowym aromacie bez dodatku sztucznych substancji. W Akademii Smaku pokażę jak zrobić taki budyń w domu. To nic trudnego!

Składniki

500 ml mleka
2 żółtka
2 łyżki mąki ziemniaczanej
1 łyżka mąki pszennej
3 łyżki cukru
1 łyżka cukru z wanilią lub wanilia z połowy laski wanilii (opcjonalnie)

Wartości odżywcze

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Wartość energetyczna
419.5 kcal
Tłuszcz
13.7 g
Węglowodany
61.3 g
Błonnik
11.8 g
Białko
0.3 g
Sól
0.4 g

Opis wykonania

Połowę mleka (250 ml) podgrzewaj na małej mocy płyty grzewczej. Drugą część mleka wymieszaj z mąką i cukrem.

Do mleka, mąki i cukru dodaj żółtka i cukier waniliowy. Dokładnie wymieszaj.

Porada

Jak dobrać odpowiednią moc smażenia? Skorzystaj z systemu wyboru potraw PerfectChef w płytach indukcyjnych marki Bosch, który pomoże Ci dobrać najlepsze ustawienia mocy pól grzewczych.

Bosh Logo
Bosh

Wlewaj do gorącego mleka, cały czas podgrzewając i cały czas mieszając rózgą kuchenną. Mieszaj do momentu, aż zgęstnieje.

Oceń przepis
Średnia ocen: 5, Ilość ocen: 1
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
MiszelPiszel
Pysznie, zdrowo i wiesz co jesz! U mnie wersja z polewą.

Powiązane przepisy