Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

1 porcje

Czas wykonywania

90 min

Poziom trudności

Łatwe

Ocena

4 (Ilość ocen: 1)


Do tej potrawy użyjesz:
Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Delikatne i wilgotne ciasto dyniowe

Składniki

300 g dynia
jajo
1 łyżeczka proszek do pieczenia
2 łyżeczka cynamon
70 g jogurt naturalny
75 g mąka ryżowa
40 g ksylitol
30 g banan
10 g awokado
5 g kakao
20 g maliny
10 g płatki kokosowe

Opis wykonania

Dynie gotujemy do miękkości, blendujemy z jajkiem, proszkiem do pieczenia, cynamonem, ksylitolem, jogurtem i maka. Przelewamy do małej foremki i pieczemy 30 minut w piekarniku nagrzanym do 180*. Awokado blendujemy z kakao i bananem. Polewamy sosem ciasto, dekorujemy płatkami kokosowymi i malinami.

Oceń przepis
Średnia ocen: 4, Ilość ocen: 1
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Pafwvcio
Mało ale jak liczy się składniki x2 to jest już lepiej.