Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Koktajl pomarańczowy z imbirem i kurkumą

Koktajl pomarańczowy z imbirem i kurkumą
Ilośc porcji

2 porcje

Czas wykonywania

15 min

Poziom trudności

Łatwe

Ocena

5 (Ilość ocen: 1)


Do tej potrawy użyjesz:
Tomek Lach bBdnbCbGc0kTCb
Rozgrzewający napój z owoców to propozycja dla miłośników zdrowych, kolorowych koktajli. Delikatny, słodki smak pomarańczy i mango przełamany został ostrością imbiru oraz charakterystyczną, korzenną nutą kurkumy.

Składniki

1 dojrzałe mango
2 pomarańcze
Korzeń imbiru (ok. 4 cm)
1/4 łyżeczki kurkumy
Zimna przegotowana woda (ilość zależy od tego, jaką konsystencję koktajlu chcesz uzyskać)

Opis wykonania

Mango i pomarańcze obierz, podziel na mniejsze kawałki i umieść w pojemniku blendera.

Imbir obierz ze skórki za pomocą obieraczki do warzyw lub łyżeczki. Korzeń zetrzyj na tarce i dodaj do pozostałych składników.

Porada

Chcesz cieszyć się świeżym koktajlem w każdej sytuacji? Z butelką 2Go do blenderów kielichowych to możliwe. Miej zawsze ze sobą świeżą dawkę owoców.

Bosh Logo
Bosh

Dodaj kurkumę i wodę. Zmiksuj w blenderze, aż do uzyskania gładkiej konsystencji koktajlu.

W razie potrzeby dodaj więcej wody i ponownie zmiksuj.

Oceń przepis
Średnia ocen: 5, Ilość ocen: 1
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Pafwvcio
Okej, ale brakuje tu cukru
Anna U.
Preferuję zielone koktajle, ale ten muszę zdecydowanie wypróbować.
Natalia Kowalska
Cukru?!W żadnym wypadku. Mango nadaje wystarczającej słodyczy.
Natalia Kowalska
Do tej pory wybierałam koktajle na bazie banana, ale skusił mnie kolor. Trzeba uważać, żeby imbir nie zdominował całego smaku. Mi dodało się odrobinę za dużo.
Patrycja Lewandowska
Często robie ten koktajl w okresie jesienno zimowym
Marta
Prawdziwa bomba witaminowa! Ja dodaje jeszcze szczyptę pieprzu, dzięki temu cudowne właściwości kurkumy lepiej się wchłaniają.