Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

10 min

Poziom trudności

Łatwe

Ocena

5 (Ilość ocen: 1)


Do tej potrawy użyjesz:
Tomek Lach bBdnbCbGc0kTCb
W Akademii Smaku pokażę jak przygotować wiosenny kompot z rabarbaru. Do kompotu wystarczy dodać plasterek cytryny, kostki lodu czy listki mięty i orzeźwiający napój gotowy.

Składniki

500 g rabarbaru
200 g cukru
Sok z 1 pomarańczy
Sok z 1/2 cytryny

Opis wykonania

Rabarbar umyj i pokrój na 2 cm kawałki. Plastry umieść w garnku o grubym dnie. Następnie zasyp cukrem i odstaw na ok. 1 godzinę.

Dodaj sok z pomarańczy i gotuj na małej mocy płyty grzewczej ok. 5 minut.

Następnie wlej wodę i zagotuj.

Porada

Ustawiasz temperaturę palnika na wyczucie? Nigdy więcej! Dzięki płytom FlameSelect bez trudu wybierzesz i utrzymasz właściwą moc grzania.

Bosh Logo
Bosh

Zmniejsz moc palnika i gotuj przez około 2–3 minuty aż rabarbar zmięknie. Na koniec dodaj sok z cytryny.

Oceń przepis
Średnia ocen: 5, Ilość ocen: 1
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Pafwvcio
Jak w domu :D !

Powiązane przepisy