Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

4 porcje

Poziom trudności

Średnie


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Ta pora roku rodzi wiele nowalijek, które można wykorzystać do makaronu. Muszle nadziane botwinką i zapieczone to doskonała propozycja na obiad.

Składniki

200 g makaronu conchiglioni
2 szt. pęczek botwinki
1 szt. ser mozarella
80 g ser dojrzewający twardy
1 łyżeczka masło
2 szt. ząbki czosnku

Opis wykonania

Listki botwinki chwilę gotować w słonej wodzie. Odcedzić, pokroić na kawałki.

Podsmażyć na maśle, dodając czosnek, śmietanę, sól i pieprz. Podlać wodą i chwilę podsmażyć. Makaron ugotować al dente w słonej wodzie. Wystudzić.

Nadziać farszem, posypać na wierzchu startymi serami i zapiekać 15-20 minut (do zrumienienia) w 190 stopniach Celsjusza.

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych