Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

15 min

Poziom trudności

Łatwe

Ocena

5 (Ilość ocen: 1)


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Marynowane pomidorki świetnie urozmaicą Twoje danie.

Składniki

30 szt. pomidorków koktajlowych
3 łyżka sosu rybnego
6 łyżka octu ryżowego
1/2 łyżeczka cukru
1 szt. papryczka chili (drobno posiekana)

Opis wykonania

W miseczce wymieszaj sos rybny, ocet i cukier. Dodaj drobno posiekaną papryczkę chili. Pomidorki ponakłuwaj w kilku miejscach, by lepiej wchłaniały marynatę. Ułóż je w plastikowym pojemniku i zalej przygotowaną zalewą. Włóż je do lodówki

Tip:

Pomidorki najlepiej umieścić w marynacie na dłużej niż jeden dzień.

Należy spożyć je w ciągu 4 dni od momentu przygotowania.

Będą doskonale pasować do kurczaka lub wołowiny z ryżem, do kanapek czy sałatek.

Oceń przepis
Średnia ocen: 5, Ilość ocen: 1
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Monka
Świetne te pomidorki szczególnie do dań chińskich u mnie do kurczaka słodko kwaśnego Miałam tylko suszone papryczki ale wyszło pysznie