Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Pomidorki koktajlowe marynowane w oliwie z ziołami

Pomidorki koktajlowe marynowane w oliwie z ziołami
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

30 min

Poziom trudności

Łatwe


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Pomidorki w oliwie i ziołach to doskonały dodatek do mięs i sałatek. Ich przygotowanie zajmuje zaledwie kilkanaście minut - tyle wystarczy, by rozkoszować się smakiem włoskich wakacji niezależnie od pory roku. Autorką przepisu jest Agnieszka B, zwyciężczyni konkursu "Pokaż skarby swojej spiżarni".

Składniki

1 kg pomidorków koktajlowych różnego koloru
1 l oliwy z oliwek

Zioła:
lubczyk
koperek
majeranek

Opis wykonania

Pomidorki i zioła myjemy i czekamy, aż wyschną. Na dnie słoiczka kładziemy odrobinę ziół, następnie układamy pomidorki. W szczeliny między pomidorkami wkładamy zioła. Następnie całość zalewamy oliwą z oliwek. Zamykamy słoik tak, aby żaden pomidorek nie wystawał i aby wszystkie były zalane oliwą.  Słoik wkładamy do lodówki...mogą tam stać do 6 miesięcy. Oliwa świetnie konserwuje nasze pomidorki. 

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych