Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

30 min

Poziom trudności

Łatwe


Do tej potrawy użyjesz:
Tomek Lach bBdnbCbGc0kTCb
Domowy sok malinowy nie ma sobie równych. W Akademii Smaku pokaże jak go przygotować. Sok z malin najlepiej smakuje zalany gorącą wodą lub dodany do herbaty. Świetnie sprawdzi się jako dodatek do ciast, lodów i deserów.

Składniki

1 kg malin
1/2 kg cukru

Opis wykonania

Maliny przebierz, umyj i pozostaw do odsączenia na cedzaku.

Owoce umieść warstwowo w wyparzonym, suchym słoiku (przesypując cukrem). Do dużego słoika wsyp część malin, na owoce cukier, ponownie maliny i cukier itd. Cukier powinien stanowić wierzchnią warstwę.

Przykryj ściereczką i odstaw w zacienione miejsce na 1–2 dni, aż maliny puszczą sok.

Porada

Jak dobrać odpowiednią moc smażenia? Skorzystaj z systemu wyboru potraw PerfectChef w płytach indukcyjnych marki Bosch, który pomoże Ci dobrać najlepsze ustawienia mocy pól grzewczych.

Bosh Logo
Bosh

Maliny dokładnie przetrzyj przez sito, zlewając sok do garnka. Sok podgrzej na małej mocy płyty grzewczej.

Przygotuj słoiczki i nakrętki wyparzone wrzątkiem i osuszone. Następnie przelej gorący sok do słoików, od razu zakręć i odstaw do góry dnem. Sok malinowy pozostaw do przestudzenia.

 

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych