Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

4 porcje

Poziom trudności

Średnie


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Dip z czarnych oliwek, kaparów, anchois i orzeszków pini.

Składniki

100 g czarnych oliwek bez pestek
50 g kaparów
50 g anchois
1 łyżka orzeszków pini
2 łyżka oliwy z oliwek
ząbek czosnku
gałązka tymianku
gałązka rozmarynu
świeżo zmielony pieprz

Opis wykonania

Odcedź kapary i anchois. Obierz czosnek i pokrój w kostkę. Obierz rozmaryn z igieł, a gałązkę tymianku z liści. Zmiksuj wszystkie składniki blenderem. Dopraw do smaku świeżo zmielonym pieprzem. Dip należy podawać z bagietką, makaronem lub ziemniakami w mundurkach
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych