Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

15 min

Poziom trudności

Łatwe

Ocena

5 (Ilość ocen: 1)


Do tej potrawy użyjesz:
Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Surówka z kapusty kiszonej doskonale komponuje się z rybami, jak dorsz albo smażony karp (np. podczas kolacji wigilijnej). Kiszona kapusta ma wiele właściwości odżywczych, dlatego warto pamiętać o niej w swoje diecie i regularnie dodawać ją do przygotowywanych potraw.

Składniki

½ kg kiszonej kapusty
2 marchewki
Sól, pieprz, cukier
Łyżeczka oleju

Opis wykonania

Kapustę wypłucz, następne posiekaj drobno.

Marchewkę obierz i zetrzyj na tarce. Wymieszaj w misce razem z kapustą.

Porada

Krojenie, szatkowanie i siekanie już nigdy nie będzie problemem! Rozdrabniacz marki Bosch do blenderów ręcznych to idealny pomocnik kuchenny.

Bosh Logo
Bosh

Dopraw solą, pieprzem oraz cukrem dla smaku. Dodaj łyżkę oleju i całość wymieszaj. Wstaw do lodówki na pół godziny.

Oceń przepis
Średnia ocen: 5, Ilość ocen: 1
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
MARTA
Tradycyjny przepis, który zawsze się sprawdza, dodałabym tylko jeszcze jabłko i cebulę.

Powiązane przepisy