Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

35 min

Poziom trudności

Łatwe


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Tortilla z kaczką i botwinką to idealna propozycja na drugie śniadanie do szkoły i na weekendowy piknik :)

Składniki

1 szt. kaczka filet
1/2 szt. botwinka pęczek
4 szt. tortilla z siemieniem lnianym
4 szt. rzodkiewki
1/2 szt. ogórek
1 garść rukola
2 łyżka majonez
1 szczypta pieprz czosnkowy
1 szczypta sól
1 szt. pieprz czarny

Opis wykonania

Filet z kaczki oprószyć solą oraz pieprzem, a skórę naciąć, następnie usmażyć, najpierw po stronie skóry, aby ją wytopić, wtedy będzie chrupiąca. Mięso odstawić do wystudzenia i pokroić w plastry. Botwinkę umyć i posiekać, dusić na tłuszczy z kaczki pod przykryciem, aż zmięknie, doprawić solą i pieprzem. Wystudzoną połączyć z majonezem i pieprzem czosnkowym. Rukolę umyć i osuszyć, a rzodkiewki i ogórka pokroić w plasterki. Tortillę rozgrzać na suchej patelni, a następnie posmarować sosem botwinkowym, posypać rukolą, dodać kaczkę, rzodkiewkę, ogórka i wszystko zwinąć w rollo. Smacznego!

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych