Baby Challenge, czyli Zosia Ślotała podejmuje wyzwanie!

Zosia Ślotała wraz z Łukaszem Durajskim podjęli wyzwanie!  W dzisiejszym #cookingchallenge wspólnie przygotują przepyszną zupę, pokazując, że codzienne zadania w trakcie ciąży to nie lada wyczyn! #gotowaniezprzeslaniem

Zupa krem z ekologicznych buraków Zosi Ślotały

Zupa krem z ekologicznych buraków Zosi Ślotały

Opis wykonania

90 min
Łatwe
dla 4 osób

Opis wykonania:



Nagrzać piekarnik do 200 stopni. Buraki dokładnie umyć, większe pokroić. Każdy osobno zawinąć w folię aluminiową. Tak przygotowane buraki ułożyć na blasze i wstawić do piekarnika. Piec przez godzinę. Buraczki wyjąć z piekarnika, odwinąć z folii oraz obrać ze skórek i pokroić na mniejsze kawałki.



Na patelni przysmażamy czosnek z oliwą. Podgrzewamy bulion, gdy będzie gorący dodajemy buraki oraz czosnek z oliwą i dolewamy mleko kokosowe. Po zagotowaniu blendujemy na gładki krem i przyprawiamy do smaku. Nalewamy do misek przyozdabiamy pestkami słonecznika i listkami szpinaku, posypujemy pokruszonym kozim serem.



 


Cooking Challenge
Wiecej moich przepisów
Wasza ocena