Kolorowe warzywa Julii Cymbaluk w Cooking Challenge!

Wszyscy wiemy, że trzeba jeść warzywa. Tylko jak przekonać do tego najmłodszych? Julka Cymbaluk wie jak to zrobić. Sprawdźcie kolejny odcinek Cooking Challenge z małą mistrzynią kuchni.

Buraczkowe naleśniki ze szpinakowym nadzieniem wg Julii Cymbaluk

Buraczkowe naleśniki ze szpinakowym nadzieniem wg Julii Cymbaluk

Opis wykonania

35 min
Łatwe
dla 4 osób

Dobrze wszystkim znane naleśniki w kolorowej odsłonie przygotowane przez Julkę! Posmakują wszystkim niejadkom :)


  1. W sokowirówce wyciśnij sok z buraków.

  2. Do miski dodaj mąkę, mleko oraz jajka.

  3. Całosć zmiksuj, następnie dolej wyciśnięty wcześniej sok z buraków.

  4. Na patelni rozgrzej łyżkę masła.

  5. Ostrożnie wylewaj po łyżce masy naleśnikowej.

  6. Smaż do momentu, aż nalesniki będą przyrumienione z obu stron.

  7. Posiekaj czosnek, umyj szpinak.

  8. Na patelni rozgrzej masło, dodaj szpinak i czosnek.

  9. Gdy liście szpianku zmniejszą już swoją objętość do masy szpinakowej dodaj ser feta oraz ziarna słonecznika.

  10. Przygotowaną masą szpinakowo- serową smaruj ostudzone naleśniki.



Smacznego!


Cooking Challenge
Wiecej moich przepisów
Wasza ocena