Pablo Spagetto, czyli Klaudia Halejcio w Cooking Challenge!

Kolejne wyzwanie Cooking Challenge podejmuje Klaudia Halejcio, która wraz Fundacją Pogotowie Artystyczne udowodni, że sztuka nie zna granic. Nawet ta w kuchni! Wspólnie z Oliwką i Polą przygotuje przepyszne spaghetti.

Pablo Spaghetto Klaudii Halejcio

Pablo Spaghetto Klaudii Halejcio

Opis wykonania

30 min
Łatwe
dla 3 osób

Do garnka z gotującą się wodą dosypujemy sól i kapkę oliwy z oliwek, następnie wrzucamy makaron, starając się nie złamać. Pod wpływem gorącej wody zmięknie, a wtedy wystające części makaronu delikatnie staramy się zamoczyć w wodzie. Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu. W zależności od grubości makaronu czas gotowania waha się od 10 do 20 minut.

Kiedy makaron się gotuje, przyrządzamy passatę.



Przygotowanie passaty:

Pomidor sparzamy w ciepłej wodzie i obieramy ze skórki. Następnie wrzucamy do blendera i miksujemy. W międzyczasie na rozgrzaną patelnię wrzucamy pokrojoną w kostkę cebulę i wyciskamy czosnek. Następnie dolewamy wcześniej przygotowaną passatę, dodajemy przyprawy.

Makaron odcedzamy, nakładamy jeszcze ciepły na talerz, polewamy passatą i ozdabiamy listkami bazylii.


Cooking Challenge
Wiecej moich przepisów
Wasza ocena