Rodzinny relaks, czyli Rafał Maślak w Cooking Challenge!

Coraz dłuższy czas spędzany w Internecie to problem wielu z nas. Rafał Maślak ma na to sposób, a jest nim gotowanie i rodzinny relaks. Odłóżmy telefony i ugotujmy coś z najbliższymi! Czy Agnieszka Włodarczyk i Krzysztof Gojdź podejmą wyzwanie rzucone przez Rafała?

Stek z pieczonymi ziemniakami i zielonymi szparagami Rafała Maślaka

Stek z pieczonymi ziemniakami i zielonymi szparagami Rafała Maślaka

Opis wykonania

30 min
Łatwe
dla 4 osób

Stek z polędwicy to proste, sycące danie idealne na porę obiadową.


  1. Młode ziemniaki wrzuć do garnka z woda, czekaj aż się ugotują .

  2. W tym samym czasie w drugim naczyniu ugotuj szparagi.

  3. Polędwicę posmaruj oliwą z oliwek i połóż na rozgrzanej patelni.

  4. Rozgnieć dwa ząbki, dorzuć je na patelnię do smażącej się polędwicy aby nadać jej dodatkowego aromatu.

  5. Ugotowane ziemniaki wyciągnij z garnka, połóż na blachę, posyp solą oraz ziołami.

  6. Wstaw do piekarnika.

  7. W trakcie grillowania polędwicy połóż na nią kawałek masła, aby „przeszło” przez mięso .

  8. Ugotowane szparagi połóż na talerzu i okraś bułką tartą.

  9. Obok ułóż pieczone ziemniaki i polędwicę wołową.


Cooking Challenge
Wiecej moich przepisów
Wasza ocena