Pieczywo na warsztacie

Pieczywo na warsztacie

Upiekło nam się!

Chrupiący chleb i wypieczone bułeczki, to marzenie każdego mniej lub bardziej zaawansowanego miłośnika kulinarnego.

Aby zgłębić tajniki pysznego pieczywa oraz jego kreatywnego wykorzystania w kuchni, Centrum Domowych Inspiracji Bosch przyjęło dwudziestu uczestników Akademii Smaku i na jeden dzień zamieniło się w inspirującą, nieszablonową i nowoczesną piekarnię.


Podczas akademickiego spotkania, na którym nie mogło zabraknąć szefa kuchni, Tomasza Jakubiaka, a także aktorki Katarzyny Glinki oraz blogera Tomasza Lacha (zajadam.pl), na uczestników wydarzenia czekał prawdziwy test… smaku. Dwudziestu miłośników pieczywa miało szansę sprawdzić swoje umiejętności pod okiem Kolegium Redakcyjnego, a także zaczerpnąć od nich inspiracji oraz podzielić się swoimi sprawdzonymi przepisami dotyczącymi różnych rodzajów pieczywa i słodkich wypieków.

Pikantny chleb, który zawsze się udaje, australijski chlebek śniadaniowy, zakręcone bułki z serem i rukolą… To tylko niewielka część tego, co udało nam się upiec podczas smakowitego spotkania!