Sama słodycz

Sama słodycz

Desery lubią dzieci małe i duże. Tym razem podczas warsztatów kulinarnych „Akademii Smaku” na stołach pojawiły się przepyszne desery przygotowane wspólnie przez dzieci i rodziców.

Desery z jedne strony podaje się zazwyczaj na zakończenie dania głównego, ale można je również serwować na podwieczorek i drugie śniadanie. Są i tacy, którzy najchętniej zaczynaliby obiad właśnie od deserów. Podczas eventu pod opieką Tomasza Jakubiaka, Piotra Ogińskiego i Katarzyny Glinki, laureaci konkursu wraz z gościnnym udziałem niesamowitej Natalii Paździor, zwyciężczyni programu „Master Chef Junior”, przygotowali m.in. lizaki z ciasta francuskiego z owocami leśnymi, ciasteczka z lentilkami, czy tartę pecanowo-batatową z lodami peanut butter. Brzmi smacznie? Po więcej inspiracji zapraszamy „do środka” ociekającego lukrem wydania magazynu „Akademii Smaku”.