Źródło zdrowej kuchni

Źródło zdrowej kuchni

Większość z nas nie wyobraża sobie obiadu czy kolacji bez chociażby małej porcji warzyw. A co, gdyby tę porcję zamienić w całe danie?

W trakcie ostatnich warsztatów kulinarnych Akademii Smaku Bosch zwycięzcy konkursu pokazali, jak z warzyw można wyczarować niesamowite dania wegetariańskie! Potrawy pełne smaku, esencji i – co najważniejsze – wartości odżywczych.

Podczas warsztatów nad grupą zwycięzców konkursu, jak zawsze, czuwali szef kuchni Tomasz Jakubiak, Tomasz Lach, który jest autorem bloga zajadam.pl, a także Katarzyna Glinka. Na spotkaniu powstały genialne potrawy wegetariańskie, a uczestnicy nauczyli się między innymi, jak zrobić burgery z buraka, lasagne z soczewicą, ciasto marchewkowe czy pasztet z kaszy jaglanej. Brzmi smacznie? Więcej inspiracji znajdziesz w najnowszym wydaniu magazynu Akademii Smaku.