Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Brownie z czerwonej fasoli Oli Żuraw

Brownie z czerwonej fasoli Oli Żuraw
Ilośc porcji

4 porcje

Poziom trudności

Łatwe


Do tej potrawy użyjesz:
Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Zdrowa wersja czekoladowego brownie.

Składniki

1 puszka czerwonej fasoli
3 łyżki naturalnego kakao
2 łyżki oliwy
4 jajka
1 dojrzały banan
3 łyżki miodu
1 łyżeczka sody
2 łyżeczki cynamonu
Szczypta soli
50 g orzechów (włoskich lub laskowych)
5 suszonych śliwek
1/2 tabliczki mlecznej czekolady
Masło do nasmarowania tortownicy
Kakao, czekolada i wiórki kokosowe do dekoracji

Opis wykonania

Popularne na całym świecie brownie to świetny dodatek do popołudniowej kawy. Przygotowane na bazie czerwonej fasoli stanie się ulubionym deserem nawet dla tych, którzy są na diecie!

Brownie z czerwonej fasoli Oli Żuraw - zdjęcie 1

  1. Do kielicha blendera wsyp odsączoną fasolę z puszki i pozostałe składniki (oprócz śliwek, czekolady oraz orzechów). Miksuj na jednolitą masę przez ok. 10 minut.
  2. Posiekaj i dodaj do masy pokrojone na małe kawałki orzechy, śliwki oraz czekoladę.
  3. Przełóż całość do nasmarowanej tłuszczem tortownicy o średnicy 15 cm.
  4. Piecz w temperaturze 180 stopni przez ok. 30 min.
  5. Po wyjęciu odstaw brownie do ostygnięcia na ok. 15 min.
  6. Udekoruj według uznania - np. posyp kakao i wiórkami kokosowymi.
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych

Powiązane przepisy