Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Egzotyczna sałatka z dorsza (ceviche)

Egzotyczna sałatka z dorsza (ceviche)
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

30 min

Poziom trudności

Łatwe


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Ceviche z dorsza w wersji z egzotycznymi owocami. Można traktować ją jako alternatywę dla sałatki z owocami, chociaż główną rolę gra tu ryba. Spróbuj egzotycznych smaków!

Składniki

250 g Dorsz
2 szt. Limoki
1 szt. Mango
1 szt. Awokado
1 szt. Pomidor
1 szt. Chili
1 szczypta Sól morska
2 szt. Marakuja (dojrzała)

Opis wykonania

1. Dorsza kroimy kostkę i zalewamy sokiem z limonek. Zostawiamy na 15 minut. Mięso powinno się ściąć pod wpływem kwasu.

2. Mango, awokado i pomidora pozbawiamy skórki, po czym kroimy w kostkę.

3. Papryczkę chili pozbawiamy gniazda nasiennego i również kroimy, ale tym razem bardzo drobno. 3. Wszystkie powyższe składniki mieszamy i doprawiamy solą morską.

4. Układamy na talerzu i dekorujemy jadalną częścią marakui.

GOTOWE !!! :)

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych