Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Ciasto marchewkowe w polewie czekoladowej

Ciasto marchewkowe w polewie czekoladowej
Ilośc porcji

4 porcje

Poziom trudności

Średnie


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Szybkie ciasto z dodatkiem marchewki, które zaskoczy swoim smakiem. Idealne na deser!

Składniki

4 szt. Jajka
1 szklanka Olej
1 szklanka Cukier
1,5 szklanka Mąka
2 łyżeczka Proszek do pieczenia
2 łyżeczka Cynamon
3 łyżka Kakao
2 szklanka Marchewka
300 ml Śmietanka 30%
360 g Czekolada gorzka

Opis wykonania

Jajka ubijamy z cukrem na puszystą masę, następnie dodajemy olej. Do powstałej masy dodajemy wcześniej przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia oraz kakao i cynamon. Marchew trzemy na grubych oczkach tarki, dodajemy do ciasta i całość delikatnie mieszamy. Pieczemy w 180*C około godziny. W tym czasie do zagotowanej śmietanki dodajemy czekoladę i delikatnie mieszamy do powstania polewy, którą dekorujemy ciasto. W ramach dodatkowej ozdoby możemy przygotować małe marchewki z marcepanu.

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych