Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Dietetyczne faszerowane bakłażany

Dietetyczne faszerowane bakłażany

Opis wykonania

Średnie
dla 4 osób

Danie jest bardzo zdrowe, pyszne i dietetyczne. Połówka bakłażana wystarczy na obiad, ponieważ jest bardzo syty. Dla mnie pycha:)

Bakłażany przecinamy na pół, łyżką wydrążamy środek Pierś kroimy w drobną.Natkę pietruszki siekamy, Paprykę ,kroimy w kostkę. Do miski wkładamy kaszę jaglaną, pierś, paprykę, natkę pietruszki, posiekany czosnek,jajko mieszamy Bakłażany napełniamy farszem z . Formę do pieczenia skrapiamy olejem, następnie układamy bakłażany całość skrapiamy delikatnie olejem. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika 180 stopni na około 40 minut. Po upieczeniu posypać natką pietruszki.
Posiadasz jeszcze lepszy przepis lub poradę? Dodaj go!

Głębia Smaku

Choć tradycyjnie to mieszkańcy słonecznej Italii utożsamiani są z makaronem, jednak Polacy nie ustępują im pod względem miłości do niego. Jest dobry na każdą okazję, jako danie główne podczas wystawnego obiadu i jako przekąska podczas spotkania z przyjaciółmi. Podawany zarówno w wersji wytrwanej, jak i słodkiej zdobył serca naszych rodaków.

Zobacz magazyn