Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Bakłażany faszerowane kaszą i kurczakiem

Bakłażany faszerowane kaszą i kurczakiem
Ilośc porcji

4 porcje

Poziom trudności

Średnie


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Danie jest bardzo zdrowe, pyszne i dietetyczne. Połówka bakłażana wystarczy na obiad, ponieważ jest bardzo syty. Kasza jaglana i kurczak idealnie komponują się z bakłażanem. Dla mnie pycha:)

Składniki

2 szt. bakłażany
1 szklanka ugotowana kasza jaglana
1 szt. ugotowana pierś z kurczaka
1 szt. papryka czerwona
1 szt. jajko
1 szt. ząbek czosnku
1 łyżka olej
1 łyżka natka pietruszki

Opis wykonania

Bakłażany przecinamy na pół, łyżką wydrążamy środek Pierś kroimy w drobną.Natkę pietruszki siekamy, Paprykę ,kroimy w kostkę. Do miski wkładamy kaszę jaglaną, pierś, paprykę, natkę pietruszki, posiekany czosnek,jajko mieszamy Bakłażany napełniamy farszem z . Formę do pieczenia skrapiamy olejem, następnie układamy bakłażany całość skrapiamy delikatnie olejem. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika 180 stopni na około 40 minut. Po upieczeniu posypać natką pietruszki.

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych