Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

5 min

Poziom trudności

Łatwe

Ocena

5 (Ilość ocen: 2)


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Awokado zawiera spore ilości kwasu linolowego, który obniża cholesterol, oraz potas regulujący ciśnienie krwi. Taki dietetyczny krem czekoladowy z awokado nada się do kanapek lub jako deser/dodatek do deseru.

Składniki

1 szt. awokado
3 łyżeczka kakao
3 łyżeczka miód

Opis wykonania

Awokado powinno być miękkie i dojrzałe (ale nie brązowe). Jeśli jest twarde, owińmy je w gazetę i zostawmy na dzień/dwa. Awokado rozkrawamy na pól i wyciągamy miąższ. Łączymy z kakao i miodem i miksujemy blenderem na gładka masę. Wg upodobań można dodać więcej lub mniej kakao i miodu lub też dodać mielone orzechy czy cynamon. Przechowujemy w lodówce.

Oceń przepis
Średnia ocen: 5, Ilość ocen: 2
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Babeczka
Robiłam dokładnie ten sam krem jak synek był malutki to jest bardzo dobra alternatywa dla cukrowego kremu
Marta
Smaczne, pożywne, jeśli mam dodaję jeszcze prażone orzechy laskowe :)

Powiązane przepisy