Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

4 porcje

Poziom trudności

Średnie


Do tej potrawy użyjesz:
Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Dip z majonezu, octu winnego, oleju słonecznikowego, soku z cytryny i musztardy. Jeśli nie masz zbyt wiele czasu i stawiasz na szybkie danie, to będzie idealnym dodatkiem.

Składniki

żółtka (15 g) oddzielone od niewielkich jajek
10 g octu winnego
200 ml oleju słonecznikowego
10 g soku z cytryny
10 g musztardy
sól i pieprz do smaku

Opis wykonania

Upewnij się, że wszystkie składniki mają taką samą temperaturę Przygotowanie: Umieść wszystkie składniki w niewielkim naczyniu i zmiksuj równomiernie blenderem, powoli unosząc i opuszczając stopę włączonego blendera do czasu, aż majonez będzie gotowy. Tak wykonany dip jest też wspaniałym dodatkiem do sałatek.

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych