Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Dynia pieczona z warzywami i kozim serem

Dynia pieczona z warzywami i kozim serem
Ilośc porcji

2 porcje

Czas wykonywania

40 min

Poziom trudności

Łatwe


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Łatwe, sycące danie zarówno na obiad jak i kolację. Dania wegetariańskie są godne polecenia każdemu, a dynia najlepiej będzie smakować w chłodne, jesienne wieczory.

Składniki

1 szt. Dynia piżmowa
1 szt. Papryka
1/3 szt. Bakłażan
1/4 szt. Cukinia
1 szt. Marchewka
100 g Suszone pomidory
80 g Ser kozi
1 łyżka Oliwa z oliwek
1 szczypta Sól
1 szczypta Pieprz
1/2 łyżeczka Papryka wędzona

Opis wykonania

Przecinamy dynię na pól i smarujemy ją oliwą, nakłuwamy widelcem. Kroimy wszystkie pozostałe składniki i również smarujemy oliwką i posypujemy przyprawami, oprócz suszonych pomidorów i koziego sera. Wkładamy przekrojone składniki na blachę wyłożoną papierem do pieczenia do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na ok. 30min (aż dynia zmięknie). Smacznego!

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych