Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

FIT OBIAD: Placki ziemniaczane z mięsem i cebulką

FIT OBIAD: Placki ziemniaczane z mięsem i cebulką

Opis wykonania

60 min
Średnie
dla 4 osób

Masz ochotę na placki ziemniaczane?

Placki ziemniaczne to jedna z najpopularniejszych potraw w polskiej kuchni. Spróbuj fit wersji z ziemniaków i batatów z indykiem oraz cebulką.



Opis przygotowania:



  1. Ziemniaki i bataty obierz i zetrzyj na tarce o małych oczkach.

  2. Dodaj 2 bardzo drobno posiekane cebule (jeśli wolisz ziemniaki, batata i cebulę możesz zmiksować w blenderze). Odciśnij nadmiar płynu z masy, dodaj jaja, jogurt, sól i pieprz. Smaż na rozgrzanej oliwie.

  3. Pozostałą cebulę posiekaj i zeszklij na oliwie razem z czosnkiem. Dodaj mięso pokrojone w kostkę, dopraw solą, pieprzem oraz tabasco i smaż przez około 8 - 10 minut nieustannie mieszając.

  4. Powstały farsz ułóż na plackach ziemniaczanych. Dopraw kolorowym pieprzem

TIP TECHNICZNY



  • Dzięki wielozadaniowemu zestawowi siekającemu 5-w-1 OptiMUM bez wysiłku zetrzesz warzywa na placki. Uniwersalny rozdrabniacz szybko posieka składniki, a Ty z łatwością przygotujesz idealne danie.

Jacek Bilczyński
Wiecej moich przepisów
Wasza ocena

Quiz Jacka Bilczyńskiego

1. Kawa wypita kilkadziesiąt minut przed treningiem…

 1. Kawa wypita kilkadziesiąt minut przed treningiem…