Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

FIT PRZEKĄSKA: Sałatka kalafiorowy kuskus

Opis wykonania

Pyszna, kolorowa i fit - taka jest właśnie sałatka z kalafiorowego kuskusu.

Kalafiorowy kukus z truskawkami, suszonymi śliwkami i rukolą to przekąska, która zachwyca nie tylko nietypowym połączeniem smaków, ale i niepowtarzalnym wyglądem.

Opis przygotowania:

  1. Kalafiora podziel na mniejsze kwiaty, umieść na papierze do pieczenia i piecz w temperaturze 180 stopni przez około 10 - 12 minut.
  2. Upieczonego kalafiora odstaw do ostygnięcia na około 15 minut, a następnie zmiksuj w blenderze na gładką masę.
  3. Na talerzu ułóż sałatę, dodaj kuskus z kalafiora, natkę pietruszki, posiekane migdały, suszone śliwki oraz truskawki.
  4. W słoiczku umieść sok z grejpfruta, przyprawy, olej z awokado, zakręć i dokładnie wymieszaj. Powstałym sosem skrop sałatkę.