Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

2 porcje

Czas wykonywania

20 min

Poziom trudności

Łatwe

Ocena

5 (Ilość ocen: 1)


Do tej potrawy użyjesz:
Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Słodka, śniadaniowa propozycja, lecz nada się także na deser czy słodką przekąskę.

Składniki

80 g płatków jaglanych
50 g mąki ryżowej
3 jaja
2 duże jabłka
2 łyżki ksylitolu
1 łyżeczka cynamonu
1 łyżeczka miodu

Opis wykonania

Lekkie i pyszne placuszki z jabłkami, mąką ryżową i płatkami jaglanymi z dodatkiem cynomonu i borówek.

Opis przygotowania:

  1. Jabłka zetrzyj na tarce. Dodaj pozostałe składniki i dokładnie wymieszaj, a następnie usmaż placuszki na rozgrzanej patelni (można użyć odrobiny oleju kokosowego).
  2. Gotowe placuszki możesz posypać rozdrobnionym ksylitolem (polecam zrobić to przy użyciu młynka do kawy) i posypać borówkami.
Oceń przepis
Średnia ocen: 5, Ilość ocen: 1
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
MiszelPiszel
Nigdy nie robiłam placuszków z tartych jabłek. Świetny pomysł na zdrowe i pyszne śniadanie!

Powiązane przepisy