Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

4 porcje

Poziom trudności

Średnie

Ocena

5 (Ilość ocen: 1)


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Wspaniały pomysł na pełne energii śniadanie. Jaglanka podana w ten sposób przypadnie do gustu nawet największym sceptykom, którzy przekonają się, jak pyszna jest kasza jaglana.

Składniki

300 ml mleko
3 łyżka kasza jaglana
laska wanilii
dojrzała gruszka
4 szt. rozgniecione orzechy laskowe

Opis wykonania

Mleko zagotować z wydrążonym miąższem wanilii. Do gotującego się mleka wsypać przepłukaną kaszę jaglaną. Gotować ok.10min. Wyjąć wanilię. Dodać obraną ze skórki i pokrojoną w drobniutką kostkę gruszkę. Zagotować raz jeszcze. Dodać rozgniecione orzechy i zdjąć z ognia. Przykryć i odstawić na 10min. Wskazówka: Aby zaoszczędzić na czasie kaszę można przygotować w ten sposób wieczorem. Rano zaś jedynie ją podgrzać.

Oceń przepis
Średnia ocen: 5, Ilość ocen: 1
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Marta
Bardzo fajna alternatywa dla klasycznej owsianki, i zdrowiej :)