Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Jednogarnkowy obiad dla całej rodziny

Opis wykonania

Przyjemny, lekki i orzeźwiający obiad doskonały na ciepłe, a nawet upalne dni. Dodatkową zaletą tego przepisu jest brak konieczności długiego stania nad kuchenką – wystarczy od czasu do czasu zamieszać potrawę.

Warzywa umyj, a następnie wszystkie, oprócz ziemniaków i brukselki, pokrój w grubą kostkę. W przypadku ziemniaków kostka powinna być o połowę mniejsza. Brukselkę przekrój na połówki lub ćwiartki. Kiełbasę pokrój w półplastry. W dużym garnku na oleju podsmaż cebulę, kiełbasę, ziemniaki i brukselki. Gdy cebula zrobi się złocista dodaj puszkę pomidorów, wodę i koncentrat. Całość wymieszaj i doprowadź do wrzenia. Następnie dodaj pozostałe składniki, a całość gotuj na najmniejszym ogniu do momentu, aż ziemniaki będą miękkie.



TIP



  • Gotową potrawę możesz posypać posiekanymi listkami kolendry.

  • Kiełbasę możesz zastąpić dowolnym mięsem mielonym.