Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Kapuśniak "Czerwony Diabeł" z tłuczonymi ziemniakami

Opis wykonania

Zimno na dworze...Diabełek cię ROZGRZEJE. Polecam.TORPEDA

W garnku rozgrzewamy olej,wrzucamy pokrojony w kostkę boczek ,podsmażamy.Cebulę kroimy w piórka,paprykę oczyszczamy z nasion kroimy w paski,dodajemy do boczku.Marchewki,pietruszkę obieramy kroimy w kostkę dorzucamy do garnka.Kiełbasę kroimy w plasterki przerzucamy do reszty,dodajemy koncentrat pomidorowy,przeciśnięty przez praskę czosnek, zalewamy bulionem.Do zupy wrzucamy ziele angielskie,liście laurowe,wsypujemy paprykę w proszku,doprawiamy do smaku solą,pieprze,majerankiem.Gotujemy na małym ogniu.W osobnym garnku gotujemy kapustę z dodatkiem kminku do miękkości,przecedzamy z nadmiaru wody,dodajemy do zupy,mieszamy,sprawdzamy smak,gotujemy dalej na małym ogniu.Ziemniaki obieramy,gotujemy do miękkości w lekko osolonej wodzie,odcedzamy.Utłuc ziemniaki razem z masłem,dodajemy posiekany koperek.Ziemniaki dzielimy na talerze,zalewamy kapuśniakiem,dekorujemy posiekaną zieloną pietruszką.SMACZNEGO. ...