Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Karkówka pachnąca szałwią

Karkówka pachnąca szałwią

Opis wykonania

Średnie
dla 4 osób

Pieczona karkówka w marynacie z szałwii i czosnku.

Mięso umyć, naciąć wzdłuż i rozbić tłuczkiem na jeden płaski duży prostokąt. Szałwię, sól, pieprz i wyciśnięty czosnek zmieszać z 30 ml oleju i natrzeć tym mięso. Całość zwinąć w roladę i związać nicią lub sznurkiem. W brytfance rozgrzać resztę oleju, zrumienić na nim mięso z każdej strony. Dodać bulion warzywny, pokrojone w ćwiartki cebule, ziele angielskie, liście laurowe.



Piec w piekarniku w temperaturze 180°C około 1 godziny. Kroić w plastry.


Akademia Smaku
Wiecej moich przepisów
Wasza ocena

Quiz - co wiesz o dietach?

Jeśli ktoś w swojej diecie unika glutenu, to nie powinien jeść: