Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Łazanki z kapustą kiszoną

Łazanki z kapustą kiszoną

Opis wykonania

45 min
Łatwe
dla 2 osób

Prosty i smaczny obiad, który wielu osobom kojarzy się z dzieciństwem.

Obiad oparty na kilku bazowych i powszechnie dostępnych produktach to pomysł na smaczny i wartościowy posiłek.



Opis przygotowania:



  1. Makaron ugotuj według przepisu na opakowaniu.

  2. Kapustę odciśnij z nadmiaru wody. Przepłukaj ją pod bieżącą wodą i ponownie odciśnij.

  3. Borowiki oczyść i przetrzyj wilgotnym ręcznikiem papierowym. Kapelusze i trzonki pokrój w plasterki.

  4. Cebulę obierz i pokrój w drobną kostkę.

  5. Cebulę podsmaż na oleju, a gdy zacznie robić się szklista, dodaj borowiki. Podsmażaj przez około 5 minut, a następnie dodaj kapustę oraz przyprawy. Całość gotuj na małym ogniu pod przykryciem.

  6. Gdy kapusta oraz grzyby będą miękkie zdejmij pokrywę i odparuj nadmiar wody.

  7. Dodaj makaron do kapusty i podgrzewaj aż będzie ciepły.

  8. Łazanki podawaj na ciepło posypane natką pietruszki.

TIP



  • Borowiki w przepisie mogą być świeże lub mrożone. W przypadku suszonych należy wcześniej je namoczyć i ugotować. Część wywaru możesz dodać do podsmażanej kapusty - zyska jeszcze więcej smaku.

  • Łazanki doskonale smakują z domowej roboty makaronem.

  • Do przepisu możesz dodać podsmażoną kiełbasę.

TIP TECHNICZNY



  • Dzięki wielozadaniowemu zestawowi siekającemu 5-w-1 OptiMUM bez wysiłku poszatkujesz kapustę. Uniwersalny rozdrabniacz szybko i dokładnie posieka warzywa, a Ty z łatwością przygotujesz idealne danie.

Akademia Smaku
Wiecej moich przepisów
Wasza ocena

Quiz - co wiesz o dietach?

Jeśli ktoś w swojej diecie unika glutenu, to nie powinien jeść: