Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Omlet czekoladowy z bitą śmietaną i truskawkami

Opis wykonania

Pyszny, lekki i szybki deser :)

Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę, następnie stopniowo dodawać żółtka, cały czas ubijając. Zmniejszyć obroty na minimalne i stopniowo dodawać mąkę wymieszaną z cukrem, kakao i esencją waniliową a na koniec delikatnie połączyć z pokrojoną na kawałeczki czekoladą.
Na rozgrzaną patelnię z olejem kokosowym wyłożyć ubitą masę i smażyć omlet przez około 3-4 minuty na średnim ogniu. Następnie przełożyć omlet na drugą stronę i smażyć przez około 2 minuty. Przełożyć na talerz, posypać cukrem pudrem i podawać z bitą śmietaną z dodatkiem cukru oraz plasterkami truskawek.
Smacznego! :)