Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Pasta kanapkowa z indyjską nutą

Pasta kanapkowa z indyjską nutą

Opis wykonania

20 min
Łatwe
dla 4 osób

Mocno pomidorowa, pachnąca curry pasta, idealna na kanapki.

Przygotowana na bazie pomidorów i żółtek z dodatkiem orientalnych przypraw pasta doskonale rozgrzeje w chłodny poranek i doda energii.



Opis przygotowania:



  1. Cebulę drobno posiekaj i podsmaż na patelni razem z curry i kuminem.

  2. Pomidory drobno pokrój i dodaj do cebuli, gdy będzie szklista.  Podsmażaj do momentu, aż woda z pomidorów odparuje.

  3. Zdejmij patelnię z ognia i dodaj pozostałe składniki. Pastę dokładnie wymieszaj.

TIP DIETETYCZNY



  • Chilli możesz wymienić na wędzoną paprykę, a natkę kolendry na ziarna.

  • Pastą można faszerować jajka. Przykładowo możesz wykorzystać białka pozostałe po gotowaniu żółtek do pasty.

Akademia Smaku
Wiecej moich przepisów
Wasza ocena

Quiz Jacka Bilczyńskiego

1. Kawa wypita kilkadziesiąt minut przed treningiem…

 1. Kawa wypita kilkadziesiąt minut przed treningiem…