Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Pasta kanapkowa z indyjską nutą

Pasta kanapkowa z indyjską nutą

Opis wykonania

20 min
Łatwe
dla 4 osób

Mocno pomidorowa, pachnąca curry pasta, idealna na kanapki.

Przygotowana na bazie pomidorów i żółtek z dodatkiem orientalnych przypraw pasta doskonale rozgrzeje w chłodny poranek i doda energii.



Opis przygotowania:



  1. Cebulę drobno posiekaj i podsmaż na patelni razem z curry i kuminem.

  2. Pomidory drobno pokrój i dodaj do cebuli, gdy będzie szklista.  Podsmażaj do momentu, aż woda z pomidorów odparuje.

  3. Zdejmij patelnię z ognia i dodaj pozostałe składniki. Pastę dokładnie wymieszaj.

TIP DIETETYCZNY



  • Chilli możesz wymienić na wędzoną paprykę, a natkę kolendry na ziarna.

  • Pastą można faszerować jajka. Przykładowo możesz wykorzystać białka pozostałe po gotowaniu żółtek do pasty.

Akademia Smaku
Wiecej moich przepisów
Wasza ocena

Quiz - Ile wiesz o kuchni polskiej?

Gzik to potrawa popularna…