Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Grillowana pierś z kurczaka w sezamie

Grillowana pierś z kurczaka w sezamie
Ilośc porcji

1 porcje

Czas wykonywania

40 min

Poziom trudności

Łatwe

Ocena

5 (Ilość ocen: 1)


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Filet z kurczaka grillowany w sezamie. Dania z drobiu można przyrządzić na różne sposoby. Dziś kurczak z grilla w sezamie poleca się na pyszny obiad.

Składniki

150 g Filet z piersi kurczaka
10 g Oliwa z oliwek
2 łyżeczka Sezam
1 szczypta Pieprz
1 szt. Sok z połowy cytryny
50 g Ryż brązowy
1 szt. Sałata
150 g Pomidorki koktajlowe

Opis wykonania

Przygotować marynatę: oliwę z oliwek wymieszać z sezamem, pieprzem i sokiem wyciśniętym z połowy cytryny. Filet z kurczaka przekroić wzdłuż na pół, obtoczyć w marynacie i odstawić do lodówki na min. godzinę. Grillować na grillu elektrycznym. Ugotować ryż. Przygotować sałatkę: liście sałaty (ilość wg uznania) wymieszać z przekrojonymi na pół pomidorkami koktajlowymi, dodać odrobinę oliwy i przyprawy.

Oceń przepis
Średnia ocen: 5, Ilość ocen: 1
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Patrycja Lewandowska
Zastąpiłam kurczaka tofu i wyszło równie smacznie

Powiązane przepisy