Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Prozdrowotne dietetyczne sajgonki

Opis wykonania

Nowa odsłona popularnych sajgonek.

Tradycyjne sajgonki mogą odstraszać ilością tłuszczu, jednak jest sposób, by nadal cieszyć się pysznym smakiem, bez obaw o kaloryczność. Wystarczy skorzystać ze kilku zamienników.



Opis przygotowania:



  1. W rondlu wymieszaj wszystkie soki, dodaj trawę cytrynową i sos sojowy, a gdy się zagotują dodaj indyka. Gotuj go około 15 min. Indyka ostudź i pokrój w długie paski.

  2. Sałatę i awokado potnij na cienkie paski.

  3. Makaron zalej wrzątkiem, poczekaj aż zmięknie i odcedź.

  4. Grzybki możesz usmażyć lub podgotować przez chwilę w wywarze po indyku.

  5. Na jedną sajgonkę potrzebujesz 2 arkuszy papieru ryżowego. Najpierw namocz je w zimnej wodzie.

  6. Gdy zmiękną, układaj je na sobie, tak aby na środku była podwójna warstwa. Nakładaj na środek nożem trochę ostrej pasty, a następnie warstwowo układaj pozostałe składniki.

  7. Złóż je tak jak krokieta, mocno ściskając, aby wypchnąć całe powietrze. Nic się nie stanie jeśli się porwą.

  8. W miseczce wymieszaj sos sojowy z kolendrą i limonką. Podawaj obok do moczenia sajgonek.