Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Prozdrowotne dietetyczne sajgonki

Prozdrowotne dietetyczne sajgonki

Opis wykonania

45 min
Łatwe
dla 4 osób

Nowa odsłona popularnych sajgonek.

Tradycyjne sajgonki mogą odstraszać ilością tłuszczu, jednak jest sposób, by nadal cieszyć się pysznym smakiem, bez obaw o kaloryczność. Wystarczy skorzystać ze kilku zamienników.



Opis przygotowania:



  1. W rondlu wymieszaj wszystkie soki, dodaj trawę cytrynową i sos sojowy, a gdy się zagotują dodaj indyka. Gotuj go około 15 min. Indyka ostudź i pokrój w długie paski.

  2. Sałatę i awokado potnij na cienkie paski.

  3. Makaron zalej wrzątkiem, poczekaj aż zmięknie i odcedź.

  4. Grzybki możesz usmażyć lub podgotować przez chwilę w wywarze po indyku.

  5. Na jedną sajgonkę potrzebujesz 2 arkuszy papieru ryżowego. Najpierw namocz je w zimnej wodzie.

  6. Gdy zmiękną, układaj je na sobie, tak aby na środku była podwójna warstwa. Nakładaj na środek nożem trochę ostrej pasty, a następnie warstwowo układaj pozostałe składniki.

  7. Złóż je tak jak krokieta, mocno ściskając, aby wypchnąć całe powietrze. Nic się nie stanie jeśli się porwą.

  8. W miseczce wymieszaj sos sojowy z kolendrą i limonką. Podawaj obok do moczenia sajgonek.

Tomasz Jakubiak
Wiecej moich przepisów
Wasza ocena

Quiz - akcesoria kuchenne

Co oznacza nazwa utensylia?