Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Rogaliki z nadzieniem różanym

Opis wykonania

Rogaliki z nadzieniem różanym jak nic innego kojarzą się z domową, beztroską atmosferą. A Ty spróbujesz smaków dzieciństwa?

Do masła o temperaturze pokojowej dodaj 4 żółtka, miód, cukier puder i cynamon. Wszystko utrzyj mikserem, po czym delikatnie dolej śmietanę i wymieszaj.

Wsyp mąkę i zagniatając ciasto, połącz wszystkie składniki. Ciasto zawiń w folię spożywczą i przełóż do lodówki na 2 godz.

Schłodzone ciasto rozwałkuj na grubość 4 mm. Wykrój trójkąty (bok około 8 cm) i na brzegu każdego połóż różaną konfturę. Trójkąty zwijaj od podstawy w stronę wierzchołka, po czym dwa końce delikatnie przyciągnij do siebie uformowane rogaliki rozłóż na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce i posmaruj roztrzepanym żółtkiem.

Piecz w temperaturze 170°C przez około 25 min, aż staną się ciemnobrązowe. Przed podaniem posyp cukrem pudrem.