Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

30 min

Poziom trudności

Łatwe


Do tej potrawy użyjesz:
Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Kremowy ryż z malinami to dobry pomysł na lunch, a nawet deser na zimno.

Składniki

200 g Ryż arborio
1 l Mleko
2 łyżka Budyń waniliowy z dodatkiem wanilii
2 łyżka Dowolne słodzidło

Opis wykonania

Mleko wlewamy do garnka, odlewamy 1/2 szklanki, do której dodajemy budyń i mieszamy. Pozostałe mleko zagotowujemy razem z wybranym słodzidłem i dodajemy wcześniej rozmieszany z mlekiem budyń, chwilę mieszamy, a następnie wsypujemy ryż arborio. Zmniejszamy ogień na najmniejszy i od czasu do czasu mieszamy najlepiej używając do tego drewnianej łyżki, do czasu, aż otrzymamy kremową konsystencję. Do salaterek lub pojemniczków układamy maliny, następnie dodajemy gotowy ryż i na górę ponownie układamy maliny.

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych