Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

4 porcje

Poziom trudności

Średnie


Do tej potrawy użyjesz:
Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Przepis na schab duszony w kapuście kiszonej, świetnie pasuje do placków ziemniaczanych. Istnieją różne, pyszne przepisy na schab, a ten duszony w kapuście smakuje jak tradycyjne, polskie mięso.

Składniki

1/2 kg schabu
60 dkg kapusty kiszonej
500 ml śmietany 18 %
cebula
sól, pieprz, mielony kminek, liść laurowy, ziele angielskie, zielona pietruszka

Opis wykonania

Schab podziel na sznycle, przypraw solą, pieprzem i obsmaż krótko na oleju. Mięso odłóż, aby odpoczęło i na tym samym oleju podsmaż drobno posiekaną cebulę. Gdy cebula się zeszkli, dołóż poszatkowaną i odciśniętą kapustę kiszoną. Dopraw mielonym kminkiem, pieprzem, solą i smaż przez chwilę, cały czas mieszając. Kapustę podlej niewielką ilością wody, a następnie dodaj śmietanę, liść laurowy, ziele angielskie, garść poszatkowanej zielonej pietruszki i doprowadź do wrzenia. Następnie duś kapustę przez 10 min na małym ogniu. Po tym czasie dodaj obłożone kapustą i duś na małym ogniu przez kolejne 20 minut, od czasu do czasu mieszając. W tym czasie przygotuj pyszne rumiane placki ziemniaczane. Gotowe danie podawaj na placku ziemniaczanym.

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych