Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Sernik mandarynkowy na kruchym spodzie

Sernik mandarynkowy na kruchym spodzie
Ilośc porcji

4 porcje

Poziom trudności

Średnie


Do tej potrawy użyjesz:
Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Sernik z chudego twarogu, na kruchym cieście z mandarynkami z polewą. Smaczne ciasta to takie, które łączą smaki w nieoczywisty sposób - sernik mandarynkowy do nich należy!

Składniki

patelnia uniwersalna
Kruche ciasto:
100 g masła
200 g cukru
jaja
2-3 łyżeczka proszku do pieczenia
375 g mąki
Nadzienie:
1 kg chudego twarogu
jaja
125 ml oleju
opakowanie budyniu waniliowego
250 g cukru
puszki mandarynek
Polewa:
opakowanie polewy tortowej jasnej

Opis wykonania

Z podanych składników przygotować kruche ciasto. Rozwałkować płasko i równomiernie na patelni uniwersalnej. Starannie osączyć mandarynki. Sok zebrać do garnka i zachować. Chudy twaróg, jajka, olej, budyń waniliowy w proszku i cukier rozmieszać na kremową masę i rozprowadzić na kruchym cieście. Położyć rzędami cząstki mandarynek na masie twarogowe]. Piec w podany sposób. Po upieczeniu pozostawić do ostygnięcia. Następnie z soku z mandarynek przygotować polewę tortową. Nałożyć polewę na ciasto.

 

Sposób nastawiania:

Grzanie górne/dolne 180-190⁰C, 40-50 minut.

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Radosław
Super przepis :)
Iza
Super przepis, mandarynki są fajnym przełamaniem smaku