Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

4 porcje

Poziom trudności

Średnie

Ocena

5 (Ilość ocen: 1)


Do tej potrawy użyjesz:
Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Przepis na tradycyjny sernik ze zmielonego sera. Domowe ciasta to sposób na zdobycie serc wszystkich gości.

Składniki

1 kg sera zmielonego lub z kubełka
jaj
1 szklanka cukru
budynie śmietankowe lub waniliowe
kostka masła

Opis wykonania

Oddzielić białka od żółtek. Białka ubić na sztywną pianę. Żółtka utrzeć z cukrem, dodać budyń, stopniowo masło i ser. Teraz wszystko ostrożnie wymieszać z pianą z białek. Ciasto wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180°C i pieczemy około 60 minut.

Oceń przepis
Średnia ocen: 5, Ilość ocen: 1
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Pafwvcio
Tradycja to podstawa porządnego serniczka, pyszności :D !
Radosław
W moim przypadku tradycyjny sernik z polewą z białej czekolady posypany ciasteczkami oreo. Pyszności
Magda
Imieninowy serniczek....pychotka!
Marta
Bardzo fajny przepis, niewiele składników, szybkie wykonanie, super!
Edi
Sernik to moje ulubione ciasto. Próbuję rożnych przepisów. W tej klasycznej wersji, bez żadnych dodatków najbardziej smakuje moim dzieciom.