Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Pieczone filety z kurczaka w brokułach

Pieczone filety z kurczaka w brokułach
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

40 min

Poziom trudności

Średnie


Do tej potrawy użyjesz:
Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Filety z piersi kurczaka zapieczone z brokułami i papryką. Zielone warzywa, takie jak brokuł, są niezwykle zdrowe i pięknie wyglądają na talerzu!

Składniki

200 g brokułów
2 łyżka wody
mała czerwona papryka (ok. 120 g)
100 g startego sera gouda
filety z piersi kurczaka
sól
pieprz

Opis wykonania

Brokuły umyć, oczyścić i duże kwiaty podzielić. Włożyć brokuły do małej formy i wlać wodę. Nałożyć pokrywę i zagotować na ruszcie na poziomie 1 w podany sposób. Paprykę umyć, oczyścić i pokroić w drobną kostkę. Filety z piersi kurczaka opłukać pod zimną wodą i osuszyć ręcznikiem papierowym. Mięso doprawić solą oraz pieprzem i włożyć do formy sufletowej. Zmieszać brokuły i paprykę z 50 g sera Gouda i rozłożyć na filetach. Posypać pozostałym serem. Gotować i zapiec filety z piersi kurczaka w podany sposób. Sposób nastawiania: Zagotowanie brokułów: mikrofalówka 600 W, 5 minut. Gotowanie i zapieczenie: grill z cyrkulacją powietrza .w 190-210⁰C oraz mikrofalówka 360 W, 20-25 minut

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Radosław
U mnie z kaszą gryczaną i surówką. Pychota

Powiązane przepisy