Redakcja

Szef kuchni Tomasz Jakubiak

Szef kuchni stawiający sprawę smaku na ostrzu noża. Charyzmatyczny i kreatywny kucharz, który poprzez mistrzowskie porady uczy prawdziwej sztuki gotowania.

Smak jest dla niego najważniejszy, dlatego przemierza Polskę i świat w poszukiwaniu lokalnych przepisów i najlepszych, regionalnych składników. W tym celu odwiedził m.in. Sri Lankę, Maderę i Gruzję, a w Rzymie szkolił się pod okiem Nestora Grojewskiego – kucharza gwiazd Hollywood. Z jego odkryć, pomysłów i porad czerpią miliony Polaków. Juror konkursów kulinarnych w Polsce i za granicą. Trener młodych adeptów sztuki kulinarnej.

W Akademii Smaku odkrywa tajemnice swojego kulinarnego warsztatu, doradza i inspiruje. A przede wszystkim pokazuje, że gotowanie to prawdziwa przyjemność!

Tomasz Jakubiak jest gospodarzem popularnych programów kulinarnych w telewizji Kuchnia+ : "Jakubiak z miłości do lokalności" „Jakubiak rodzinnie”, a wcześniej „Jakubiak lokalnie” i "Jakubiak w sezonie". Swoją pasją i przyjemnością gotowania, a przede wszystkim najlepszymi przepisami, dzieli się w swojej książce „Jakubiak lokalnie”.