Dania z kaszy jaglanej

Dania z kaszy jaglanej

Pomysły na dania z kaszy jaglanej

Kasza jaglana jest produktem bardzo wdzięcznym w obróbce. Przygotowanie jej jest proste i można ją jeść na wiele różnych sposobów. Zobacz, jak dobrze przygotować kaszę, by cieszyła oczy, ale i podniebienie.



Gotowanie - zobacz przepisy.



Sposoby na kaszę jaglaną:



  • Kaszę jaglaną możesz przyrządzić w postaci sałatki z dodatkiem ulubionych warzyw.

  • Z kaszy jaglanej możesz sporządzić zapiekankę.

  • Kaszą możesz nafaszerować paprykę, a następnie upiec ją.

  • Kasza jaglana fantastycznie smakuje jako dodatek do krokietów i kotletów.

  • Kaszę możesz jeść polaną sosem własnym z mięsa i z dodatkiem surówki.

  • Kasza z prosa może stanowić element jednogarnkowego dania z krewetkami lub z brokułami.

Przepisy - przejdź do strony głównej Akademii Smaku.



Możliwości zastosowania kaszy jest tak wiele, że każdy znajdzie coś dla siebie. Ważne tylko, by ugotować kaszę w odpowiedni sposób tak, by nie stała się gorzka. Przed gotowaniem trzeba ją przelać zimną, a później gorącą wodą bądź namoczyć ją w wodzie z dodatkiem soku z cytryny. Kasza jaglana to produkt, którego warto włączyć do codziennej diety. Sprawdzi się zarówno na obiad, jak i na śniadanie czy na podwieczorek.



Akademia Smaku - przejdź do strony głównej i wyszukaj przepisy.