Dodatki do zup

Dodatki do zup

Dodatki mogą sprawić, że zupa zachwyci zarówno smakiem jak i wyglądem.

Zupy o kremowej konsystencji



W przypadku zup-kremów najlepiej pasować będą chrupiące dodatki. Najprościej będzie skorzystać z grzanek. Bardziej wymagający mogą wypróbować groszek ptysiowy czy warzywne chipsy.



 



Kołduny, uszka, makarony



Dobrze znane w polskiej kuchni są uszka i kołduny z przeróżnymi farszami. Do zup świetnie pasują także różnego rodzaju makarony.



 



Mięsne dodatki



Najbogatszym dodatkiem do zup będą pierogi z mięsnym farszem, paszteciki czy krokieciki. Z mięsa można uformować także małe pulpeciki, które świetnie uzupełnią smak zupy. Klopsiki można przyrządzić także z bułek czy jajek.



Do czerwonego barszczu najlepiej przygotować paszteciki, krokiety lub uszka. Do barszczu białego, żurku czy zupy jarzynowej pasują pulpeciki i klopsiki.