Jak zaparzyć ekstra mocną i ekstra aromatyczną małą czarną?

Jak zaparzyć ekstra mocną i ekstra aromatyczną małą czarną?

Mała czarna, czyli popularne espresso, to kawa, pozwalająca dobrze zacząć dzień i stawiająca na nogi nawet o bardzo wczesnej porze. Czasami mamy ochotę na szczególnie mocne i bardzo aromatyczne espresso, które pobudzi nas rano do działania oraz wyzwoli pokłady nowej energii. I tu pojawia się problem: nie wiemy, jak wybrać odpowiednie ustawienia ekspresu, by zrobić właśnie taką kawę. Posiadając ekspres ciśnieniowy marki Bosch, nie musimy się tym martwić – otrzymamy upragniony napar chwilę po uruchomieniu funkcji AromaDouble Shot. Wystarczy tylko nacisnąć przycisk, aby cieszyć się smakiem i aromatem doskonałego espresso.



Cała tajemnica tkwi w odpowiednim mieleniu i parzeniu kawy. Najpierw ziarna kawy są podwójnie mielone, a następnie parzone w dwóch etapach, następujących po sobie w krótkim odstępie czasu. Efektem jest uzyskanie jak najgłębszych pokładów mocy i aromatu ze świeżo zmielonych ziaren kawy.