Kotlety schabowe kruche i pachnące cebulką.

Kotlety schabowe kruche i pachnące cebulką.

Jak zrobić kotlety,aby były kruche po usmażeniu i pachniały/smakowały cebulką....bez cebuli.Przepisu używam ponieważ moje dziecko nie lubi cebuli, wiec przemycam w ten sposób chociaż odrobinę.

Do miski wlewam 1 szklankę mleka( w zależności ile mamy kotletów),na najmniejszych oczkach tarki scieramy jedną średnią cebule,wrzucamy ja do mleka i mieszamy.W ten sposó powstaje mleczna marynata z dodatkiem cebuli.Nastepnie wkładamy do miski rozbite schabowe,pozostawiamy w lodówce na 30 min,można zostawić na dłużej.Po tym czasie poddajemy kotlety standardowej obróbce,czyli jajko,bułka tarta i smażymy.Kotlety są kruchutkie i pachnace cebulką...naprawde smaczne.Polecam