Akademia Smaku
Bosch
Zarejestruj się / Zaloguj
Zaloguj
  • Przepisy
    • Gwiazdy polecają
      Autorskie przepisy Tomka Lacha
      Autorskie przepisy Mateusza Geslera
    • Składniki
      dynia jabłka gruszki chili pigwa
    • Potrawy
      Dania główne
      Dania jednogarnkowe
      Dla dzieci
      Kiszonki i przetwory
      Kuchnie świata
      Sałatki i surówki
      Sosy
      Zdrowy fastfood
      Zupy
    • Pora dnia
      Deser
      Drugie śniadanie
      Kolacja
      Lunch
      Obiad
      Przystawka
      Śniadanie
    • Specjalne okazje
      Boże Narodzenie
      Grill
      Piknik
      Przyjęcia dla dzieci
      Przyjęcia i imprezy
      Romantyczna kolacja
      Wielkanoc
    • Napoje
      Drinki
      Grzańce
      Herbaty
      Kawy
      Koktajle
      Smoothie
      Soki
    • Sprzęt
      Blendery
      Piekarniki
      Płyty grzewcze
      Roboty kuchenne (MUM)
  • Porady
    • Kategorie
    • Pieczenie i smażenie
    • Gotowanie
    • Przechowywanie produktów
    • Okazjonalne
    Kalkulator jednostek
    Porady naszych gwiazd
    • Tomasz Lach Bloger kulinarny Tomasz Lach
    • Mateusz Gessler Mistrz kulinarny Mateusz Gessler
    • Sonia Bohosiewicz Aktorka Sonia Bohosiewicz
    dodaj swoją poradę
  • Artykuły
  • Quizy
  • Sprzęty AGD
  • Miłość
  • Redakcja
  • O nas
  • Przepisy
    • Gwiazdy polecają
      • Mistrzowskie przepisy
      • Sprytne przepisy
      • Szybkie przepisy
    • Składniki
      • dynia
      • jabłka
      • gruszki
      • chili
      • pigwa
    • Potrawy
      • Dania główne
      • Dania jednogarnkowe
      • Dla dzieci
      • Kiszonki i przetwory
      • Kuchnie świata
      • Sałatki i surówki
      • Sosy
      • Zdrowy fastfood
      • Zupy
    • Pora dnia
      • Deser
      • Drugie śniadanie
      • Kolacja
      • Lunch
      • Obiad
      • Przystawka
      • Śniadanie
    • Specjalne okazje
      • Boże Narodzenie
      • Grill
      • Piknik
      • Przyjęcia dla dzieci
      • Przyjęcia i imprezy
      • Romantyczna kolacja
      • Wielkanoc
    • Napoje
      • Drinki
      • Grzańce
      • Herbaty
      • Kawy
      • Koktajle
      • Smoothie
      • Soki
    • Sprzęt
      • Blendery
      • Piekarniki
      • Płyty grzewcze
      • Roboty kuchenne (MUM)
  • Porady
  • Artykuły
  • Quizy
  • Sprzęty AGD
  • Miłość
  • Redakcja
  • O nas
  1. Strona główna
  2. Porady
  3. Pieczenie i smażenie
  4. Sekret udanych ptysi

Sekret udanych ptysi

Marzena Gad
Sekret udanych ptysi
  • Porada
  • Więcej od tego autora

Ptysie będą pyszne i pięknie wyrosną.

Dobre zaparzenie mąki to najważniejsza zasada przy przygotowywaniu ciasta ptysiowego.Mieszając podgrzewaj ciasto przez 2-3 minuty,aż będzie szkliste.Gdy wystygnie wbij jajka i zmiksuj ciasto.A podczas pieczenia nie wolno otwierać drzwi piekarnika,bo ciasto opadanie.Ptysie pięknie wyrosną.


Marzena Gad
Marzena Gad
Komentuj
Posiadasz jeszcze lepszy przepis lub poradę? Dodaj go!
Marzena Gad Marzena Gad pkt. (25) Adept
Puszyste nalesniki
Zobacz
Marzena Gad
Puszyste nalesniki

Nalesniki będą smaczne i puszyste.

Oryginalna kruszonka
Zobacz
Marzena Gad
Oryginalna kruszonka

Ciasto z taką kruszonką będzie wybornie smakowało.

Zobacz więcej >
Drukuj
Oceń
Ocena 5"/5 na podstawie 1 głosów
  • Udostępnij
  • Tweet
  • Pin it
  • +1

Zobacz także

Jaką mąkę wybrać do pieczenia?
Jaką mąkę wybrać do pieczenia?
Tomasz Jakubiak
Ciastka pajączkowe
Ciastka pajączkowe
Katarzyna Juszczak
Ciastka
Ciastka
Renata Czerwińska

Podobne porady

Domowy chleb
Domowy chleb
Tomasz Lach

Krok po kroku.

Esencjonalne Brownie
Esencjonalne Brownie
Ania Kwiecinska

Tajemnicze brownie z orzechami - ciasto na brownie...

Ciasto drożdżowe
Ciasto drożdżowe
Anna  Dąbkowska

Zawsze mam w domu drożdże suszone, które się nie p...

Sekret pysznej kruszonki i szarlotki
Sekret pysznej kruszonki i szarlotki
Dagmara Drzewicz

Nic tak nie dopełnia smaku ciasta jak chrupiąca kr...

Do góry
  • Przepisy
  • Porady
  • Artykuły
  • Quizy
  • Sprzęty AGD
  • Miłość
  • Redakcja
  • O nas

Copyright © 2018 BSH Sprzęt Gospodarstwa Domowego Sp. z o.o. Wszelkie prawa zastrzeżone.